Nog niet bekend!

Stichting Kind en Groei
Stichting Kind en Groei voert onderzoek uit naar de zeldzame aandoening genaamd Temple Syndroom. Emma van 7 jaar woonachtig in de wijk Onderdijks is belast met deze zeer zeldzame aandoening.

Veluwse wens ambulance vwa
Stichting Veluwse Wens Ambulance vervoert mensen die niet lang meer te leven hebben en helpen zo hun laatste wens in vervulling gaan. Samen met hun familie herinneringen maken. Wij werken met 100% vrijwilligers! Zij zijn deskundig en betrokken. Wij beloven u fijne momenten en staan voor u klaar! Helaas kunnen wij geen mensen beter maken, wel kunnen we ze een onvergetelijke dag bezorgen. Geluk zit in kleine dingen... 

In 2018 ondersteund de Onderdijksrun de onderstaande doelen.

Weissensee4kids De Onderdijksrun is in 2014 tot leven gekomen om sponsorgeld in te zamelen voor W4K. Janet en Karst gingen in januari 2014 de alternatieve elfstedentocht schaatsen en hebben de run bedacht hiervoor. Nu bij het 5 jarig jubileum willen we opnieuw hier aandacht aan schenken, een bijdrage voor kinderen met een moeilijke start. Als tegenprestatie zal Karst in januari 2019 opnieuw het ijs en de 200 kilomer proberen te bedwingen. Met jullie deelname aan de Onderdijksrun 2018 wordt dit mooie werk van W4K ondersteund.

ALS

We hebben een aantal deelnemers aan de Amsterdam CitySwim gesponsord met een bijdrage voor de ziekte ALS. Helaas worden nog teveel mensen het slachtoffer van deze verschrikkelijke ziekte. Eén van onze vrijwilligers en bewoonster van Onderdijks heeft haar man verloren aan ALS. Dit heeft ons extra gemotiveerd het onderzoek naar ALS te ondersteunen. Doordat de waterkwaliteit niet veilig was kon de groep helaas niet van start bij de CitySwim. Gelukkig komt het geld op de juiste plek en wordt het mede mogelijk gemaakt door jullie deelname aan de OnderdijksRun.
Sporten en bewegen voor mensen met een beperking onder deskundige begeleiding.

Onze stichting biedt aangepast sporten voor mensen met een beperking, onder deskundige begeleiding. We hebben op dit moment wekelijks zaalvoetbal in sporthal De Reeve, sport & spel en bij voldoende animo ook yoga en mountainbiken.

We bestaan al ruim 20 jaar en hebben in die tijd veel hoogtepunten meegemaakt. Ieder jaar wordt er in april een groot G-zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, in oktober hebben we een gezellige feestavond met de sporters en vrijwilligers, regelmatig zijn er voetbaltoernooien onder andere in Duitsland en Zweden.

Iedere dinsdagmiddag wordt er voor volwassenen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening Sport & Spel aangeboden. Het is een zeer gevarieerde groep, waarbij er deelnemers in een rolstoel, met een visuele beperking, niet aangeboren hersenletsel en elke andere lichamelijke beperking of chronische aandoening welkom zijn!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen we deze sporten aanbieden. Wij zijn ontzettend blij met de fantastische inzet van deze vrijwilligers, zonder hun enthousiasme kunnen we de sporten niet aanbieden. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is ons motto. We willen iedereen kunnen laten sporten. Dat kan in een aangepaste vorm zijn, maar ook door de integratie te bevorderen tussen onze doelgroep en reguliere sporters. https://www.saskampen.nl/

In 2016 is de opbrengst van de OnderdijksRun naar 'de Zwartendijkruiters' gegaan. Elke dag worden er bij Zwartendijkruiters paardrijlessen gegeven aan mensen met een sociale, lichamelijke of verstandelijke beperking. De Zwartendijkruiters beschikken over eigen pony's en paarden en zijn gevestigd in de manege aan de Zwartendijk van Stichting Hippisch Centrum Kampen. Bij 'aangepast paardrijden' en 'paardrijden plus' worden ontspannend sporten, recreatief bezig zijn en therapeutische zorg gecombineerd. Er is oog voor de cliënt als ruiter en er wordt rekening gehouden met hem/haar. De stichting heeft aangegeven dat het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een benodigd nieuw paard.