Goede doel 2017 -SASK! - Stichting Aangepast Sporten Kampen

Sporten en bewegen voor mensen met een beperking onder deskundige begeleiding.

Onze stichting biedt aangepast sporten voor mensen met een beperking, onder deskundige begeleiding. We hebben op dit moment wekelijks zaalvoetbal in sporthal De Reeve, sport & spel en bij voldoende animo ook yoga en mountainbiken.

We bestaan al ruim 20 jaar en hebben in die tijd veel hoogtepunten meegemaakt. Ieder jaar wordt er in april een groot G-zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, in oktober hebben we een gezellige feestavond met de sporters en vrijwilligers, regelmatig zijn er voetbaltoernooien onder andere in Duitsland en Zweden.

Iedere dinsdagmiddag wordt er voor volwassenen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening Sport & Spel aangeboden. Het is een zeer gevarieerde groep, waarbij er deelnemers in een rolstoel, met een visuele beperking, niet aangeboren hersenletsel en elke andere lichamelijke beperking of chronische aandoening welkom zijn!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen we deze sporten aanbieden. Wij zijn ontzettend blij met de fantastische inzet van deze vrijwilligers, zonder hun enthousiasme kunnen we de sporten niet aanbieden. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is ons motto. We willen iedereen kunnen laten sporten. Dat kan in een aangepaste vorm zijn, maar ook door de integratie te bevorderen tussen onze doelgroep en reguliere sporters. https://www.saskampen.nl/